Friluftsbyxor i stretchmaterial

Är du av typen som gillar att vara ute i naturen och vandra eller ta långa härliga promenader så har du säkert ett behov av ett par friluftsbyxor i stretchmaterial. Som tur är så finns det ett väldigt stort utbud av just friluftsbyxor, eller friluftskläder generellt egentligen, och nu för tiden är dessa väldigt funktionella och anpassade till utmaningen att vara ute och vandra i naturen. För friluftskläderna är det ganska påfrestande då de behöver anpassas till att stå emot väder och vind. För vandring och aktiviteter i skogen är det ris och grenar som skrapar emot och när du böjer på benen för att kliva över trädstammar eller ta dig upp för en brant stig så måste friluftsbyxorna klara av att sträckas ut ordentligt. Därför är det väldigt lämpligt att klä sig i friluftsbyxor med stretchmaterial.

Stretchmaterial för rörelsefrihet

Ett par friluftsbyxor i stretch ger en otrolig rörelsefrihet så att du kan lyfta och böja på benen när du går i eländig terräng, hoppa över bäckar, krypa under grenar eller vad du nu utsätter dig och dina kläder för. När tyget i dina friluftsbyxor får chansen att sträckas ut för att sedan dra ihop sig igen, så ökar det livslängden för byxorna då dessa är anpassade för att klara dessa påfrestningar utan att fibrerna i tyget skadas.

Olika typer av friluftsbyxor

Det finns som tur är väldigt många olika typer av friluftsbyxor i stretchmaterial, om du till exempel vill kunna ta av dig nedre delen av byxorna så att det blir ett par shorts, funkar jättebra för vandringen till sommaren. Många typer av friluftsbyxor är tillverkade i tunna ventilerande material som torkar fort om du blir blöt eller fuktig, vilket är att föredra om du är ute på långa turer. Det finns byxor med mycket knäutrymme som också passar riktigt bra för dig som är ute i skog och mark och måste lyfta på benen mycket, med denna typ av friluftsbyxor ges du maximal rörelsefrihet.