Scrapbooking

Vad är scrapbooking och vart kommer det ifrån? Precis som du säkert redan har listat ut så är scrapbooking ett engelskt ord som kan vara lite svårt att översätta till ett svenskt ord. Men det innebär kort sagt att du skapar ditt egna fotoalbum efter din kreativitet där du kan göra precis vad som faller dig in. Det går att köpa en massa olika saker som du kan använda för din scrapbooking som till exempel klistermärken, vackra sidenband, metallic pennor och mycket annat att dekorera med. Kanske har du något minne i form av snäckor, kvistar eller torkade blommor som passar bra till något foto. Huvudsaken är att du själv skapar något som du vill minnas ihop med dina foton. Bara din egen kreativitet sätter stopp för vad du kan göra med din scrapbook!

Din personliga scrapbook

Det som gör det kul med scrapbooking är att du får använda din egna idéer för att skapa en personlig scrapbook och därför kommer ingen scrapbook vara den andra lik. Om du är personen som älskar att pyssla så kommer du att älska scrapbooking. Det finns absolut inga regler för hur en scrapbook ska göras eller se ut, det är bara du själv som bestämmer. Om du vill ha lite inspiration så finns det mängder med olika sidor som du kan gå ut på och titta för att komma igång och få loss dina egna idéer.

Kom igång med scrapbooking

Om du vill och tycker det är enklare att komma igång med scrapbooking så kan du alltid välja en typ av tema för just din scrapbook. Till exempel ”semestertema”, ”kompistema”, ”studenttema” eller vad den än må vara. Då kan du fundera på vilken färg du känner passar bäst ihop med ditt tema. När det gäller fotona som du kommer att klistra in så finns det också mycket att välja mellan, du kanske till exempel vill ha bilder som är retro? Därefter kan du börja att samla ihop material som du vill använda som dekoration och sedan är det bara att sätta igång.