Utrustning för jakt

Behöver du förnya din utrustning för jakt? Då vet jag många bra butiker online, men även fysiska. Alla jägare som jag känner, inklusive mig själv, har ett stort intresse för sin utrustning och kan tänka sig att lägga ganska stora summor på att köpa utrustning för jakt om det är bra kvalitet. Precis som ryttare och hundägare gärna spenderar mycket pengar på att köpa saker till både sig själva och till sina djur så köper vi jägare gärna bra och funktionell utrustning. När det gäller just jakten så finns det rätt mycket utrustning som vi behöver, allt från termosar till gevär.

Mycket utrustning för jakten

För min egen del som jagar både hare, älg och rådjur så behöver jag olika gevär då jag till exempel inte jagar hare med kulvapen utan endast hagel. Älgen måste man jaga med kulvapen så då behöver jag ett par olika till det. Självklart nöjer man sig sällan med ett vapen utan köper med åren några olika för olika ändamål. Då jag driver med hund när jag jagar så vill jag alltid vara uppdaterad med GPS och sändare så jag kan vara säker på att få hem min hund men också se hur han arbetar för att få upp spår och hur han sedan driver till mig.

Kläder för jakt

Att ha rätt kläder för jakt är också otroligt viktigt! Det finns jättemycket bra plagg för jakt numera så det är bara att vraka och välja, du kan få jaktkläder som både är snygga (moderna) och smarta (funktionella), förr i tiden var det antingen eller. Snobbkläder till jakt som enbart vara snygga men inte fyllde någon funktion, eller så var dom praktiska och allt annat än snygga. Men det där med mode är så olika beroende på vad du jagar. För den som jagar fågel är det viktigare med mode än för den som jagar rådjur och hare.